ناصر عبدالهی
نوشته شده به وسیله ی موبایل باز در تاریخ 88/2/27:: 4:41 صبح
اطلاعات هنرمند
نام اصلی : ناصر عبدالهی
تولد : 10 دی 1350 محله مسجد بلال , بندرعباس
اصل/ملیت : ایرانی
مرگ : 29 آذر 1385 بیمارستان هاشمینژاد تهران
سبکها موسیقی : پاپ
فعالیت(ها) : خواننده
مدت فعالیت : 1385 - 1374
ناصر عبدالهی (10 دی 1350 - 29 آذر 1385) از خوانندگان ایرانی بود. وی با ترانه ناصریا به شهرت فراوانی دست یافت.
زندگینامه
ناصر عبدالهی در ساعت ده و ده دقیقه ی دهمین روز دی ماه سال 1349 در محله مسجد بلال شهر بندرعباس دیده به گیتی گشود. پدرش عبدالرحمن عبدالهی کارگر بازنشسته شرکت ملی بود و مادرش مهرنگاربندری نیایی خانه دار است. از 13 سالگی به موسیقی علاقمند شد. فعالیتهای هنری خود را از سالهای نوجوانی در صدا و سیما و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان هرمزگان آغاز کرد.
وی کار حرفهای را به طور جدی از سال 1374 خورشیدی آغاز کرد. در سال 1375 همراه با همسرش به تهران آمد. محمدعلی بهمنی شاعر هرمزگانی و دوست نزدیکش ، وی را به انتشارات دارینوش معرفی کرد. پس از آن آلبومهای ناصر را این انتشارات ضبط و منتشر کرد.
ناصرعبدالهی در سوم آذرماه 1385 در بندرعباس به دلایل نامشخصی بی هوش و به کما رفت و پس از گذراندن 27 روز در کما (بیمارستان هاشمی نژاد تهران) سر انجام در یک روز پاییزی ، در 29 آذر در حالی که تنها 10 روز تا 36 سالگی اش باقی مانده بود شمع وجود ناصرخاموش گشت.
وضعیت خانوادگی
او چهاربرادر و یک خواهر دارد ، تنها خواهرش نسرین و برادرانش به ترتیب سن محمدطیب ، نادر ، علیرضا و عقیل هستند که ناصر برادر وسطی آنها است ؛ یعنی سومی. ناصر در هیجده سالگی با فهیمه غفوری اهل بندرعباس که سه سال از خودش بزرگتر است ازدواج کرد و حاصل آن سه فرزند (دو پسر و یک دختر) به نامهای نوید , نازنین و نامی است. نینا فرزند چهارم ناصر حاصل ازدواج او با فاطمه فهیمی است.
بررسی آثار
عبدالهی در ترانههای خود از کسی تقلید نمیکرد و صدایی منحصر به فرد داشت . بیشتر اشعار ترانههای او از سرودههای محمدعلی بهمنی بود. در کار موسیقی به گفته خود وی تحت تأثیر سبک موسیقی ابراهیم منصفی بود. طوری که در سالهای آغازین کار هنری ترانههای منصفی را بازخوانی میکرد.
عبدالهی همچنین با موسیقی غربی و ایرانی آشنا بود و به آثار محمدرضا شجریان و علیرضا افتخاری علاقه بسیاری داشت.
ناصر عبداللهی با حضور درخشانش در عرصه? موسیقی پاپ فارسی علاوه بر این که نام هرمزگان و بندرعباس را بر سر زبانها انداخت و نگاه مردم ایران را به این خطه? آمیخته با ریتم ، گرم و زنده ساخت که ستایش و احترام را در خود به همراه داشت? خود باوری را هم برای جوانان جویای عرصه? موسیقی هرمزگان به همراه آورد . نمونه? خوانندگانی که بعد از ناصر عبداللهی در عرصه? موسیقی پاپ ایران مطرح شدهاند کم نیستند . اعتماد به نفس بالای عبدالهی باعث شد که هر علاقمند به موسیقی خود را شایسته? مطرح و موثر بودن بداند. جدا از این ? خیل زیادی از جوانان این خطه به تاسی از وی به موسیقی روی آوردند که این مورد هم در جای خود قابل توجه و تقدیر است.
ترکیبی که ناصر عبدالهی برای ترانههایش میریخت از جهتی تازه و بکر بود و دلیل استقبال عظیم و اقبال بزرگش نیز جدا از صدای خاصش? ریتم و فضای کارش میباشد.
از یک سو گویش بندری که ریشه اوستایی دارد به دلیل هم خانوادگی اش با زبان سانسکریت و ریشههای مشترک فرهنگی اش با هند به موسیقی هندی نزدیک است و از سوی دیگر به دلیل ریتم تند و ضرباهنگ شدید در گفتار و رفتار و کلام مردم هرمزگان? با ریتم و لحن اسپانیایی نزدیکی فراوانی دارد ? رفتار موسیقی اسپانیایی را نیز در خود دارد. (عبدالهی) با آگاهی از این امکانات و ظرفیتهای موسیقیایی? ترانههایش را از این سو نزدیک تر مینمود. به دلیل همین تازگی زبان با ضرباهنگ متنوع و ریتم منحصر به فرد موسیقی هرمزگان(ناصر عبدالهی) در عالم موسیقی پاپ گل میکند. اگر چه پیش از او کسانی مثل (مهرپویا) از امکانات و سازهای هندی در راستای ترانههایش بهره میگیرد اما تازگی کار عبدالهی به این دلیل است که او از امکانات فرهنگهای دیگر بهره نمیگیرد بلکه این مکان در فرهنگ موسیقیایی خودش(هرمزگان) وجود دارد و این موضوع وی را در این زمینه نیز پیشتاز میسازد.
ناصریا
پس از ارائه ترانه ناصریا منتقدان عبدالهی گفتند که این کاری اسپانیولی است و از ملودیهای جیپسی کینگ برگرفته شدهاست، اما وی معتقد بود که چنین نیست، و این کار ریتم عربی دارد ، ریتمی که بارها با سازهای دیگری نظیر عود، دهل، و دف نواخته شدهبود. اما تاکنون هرگز با گیتار نواخته نشدهبود ، اما عبدالهی این کار را انجام داد.
ملودی ترانه? ناصریا سال 1376 ساخته شد. شعر این آهنگ به گویش بندری است و به گفته عبدالهی هدف از ساخت آن اعتراض ضد ظلم در جهان و نیز همدردی با ستمدیدگان جهان بودهاست . بر اساس متن شعر ناصریا اگر کسی قصد یاری مظلومی را داشتهباشد پس از تحمل سختی بسیار و دشواریهای این راه در پایان پیروز خواهد شد.
آلبومها
بوی شرجی
هوای حوا
عشق است (همراه با پرویز پرستویی و محمدعلی بهمنی)
دوستت دارم
ماندگار
کلمات کلیدی :